Image Alt

Blog

Tiny Transilvanya – Oaza ta de relaxare pe roți

Conceptul de Tiny House nu e demult la noi în țară, însă mă bucur să văd că sunt tot mai multe locații de genul. Simple și minimaliste, căsuțele pe roți de inspirație scandinavă au tot ce ai nevoie pentru a trăi în ele, având la bază crearea unei vieți simple. Atunci când alegi să locuiești într-o astfel de casă îți faci timp pentru relațiile cu cei dragi, pentru natură și pentru a experimenta tot felul de aventuri.

Dar gata cu asta, haideți să vă zic unde mi-am petrecut 3 zile superbe toamna aceasta. Un loc departe de agitația din oraș, de la tehnologie și mai ales de la social media și realitatea virtuală. Tiny Transylvania e conceptul creat de Tunde și Andrei, aflat în apropierea Clujului, pe dealul Feleacului.

Locația e formată din 3 căsuțe. Eu am stat în Tiny Elizabeth care e în aceeași curte cu Tiny Valentina, iar Tiny Transylvania este prima construită, fiind amplasată separat.

Mereu am pus preț pe interacțiunea cu gazdele și mă influențează într-o oarecare măsură atunci când mă gândesc să mă întorc și a doua oară. Tunde și Andrei sunt niște oameni minunați, pasionați de natură și îndrăgostiți de lucrurile simple. Să nu uităm de Zokny, cățelușa lor, pentru că locația este pet friendly. Așa că dacă iți făceai griji pentru animăluțul tău, la Tiny e loc și pentru el.

Compartimentare și Dotări - Căsuță pe roți

Compartimentare - Deși căsuțele par foarte mici, au tot ce ai nevoie pentru a te simți în confortul casei tale.

 • baie cu cabină de duș;
 • bucătărie dotată cu frigider, mașină de spălat vase, plită electrică, aparat de cafea, fierbător pentru ceai sau prăjitor de pâine și inclusiv vesela de care ai nevoie pentru a pregăti un mic dejun sau o cină;
 • încălzirea prin pardoseală;
 • aer condiționat;
 • curtea dotată pentru a putea sta la un foc de tabără sau a lua masa în aer liber.

AVANTAJE - De ce să vizitezi Tiny Transilvanya?

 • geamuri imense care lasă lumina să pătrundă în întreaga încăpere. Ce poate fi mai frumos decât un răsărit văzut din pat cu o ceașcă de cafea în mână?
 • cabana dotată cu toate cele necesare;
 • loc de parcare;
 • zonă de relaxare+ foc de tabară;
 • posibilitatea de a desfășura activități;
 • departe de haosul din oraș, dar relativ aprope în caz ca ai nevoie de anumite alimente;
 • gazde primitoare;
 • drumul de acces până la locație este decent.

DEZAVANTAJE - Câteva minusuri ale locației

 • 2 dintre căsuțe sunt amplasate în aceași curte. Nu poate fi considerat neapărat un dezavantaj având în vedere că este suficient spațiu pentru ambele și fiecare are propriul loc de relaxare.
Ce activități poți face în zonă?

Park Adrenalin – Park Adrenalin e la 10 minute de mers pe jos de la căsuțe, iar dacă ești adeptul hiking-ului, sunt câteva trasee în apropiere pe care le poți face.

Plimbări prin pădure – O opțiune viabilă, la fel ca și mersul pe bicicletă. Sunt trasee marcate pe care le poți face, iar dacă șederea ta este una mai lungă, Cheile Turzii sunt la 30 minute distanță.

Mai multe detalii despre căsuțele pe roți – Tiny Transylvania, despre facilități și prețuri, găsiți pe tinytransylvania.ro.

Ești adeptul unui stil de viață minimalist? Te aștept pe pagina mea de instagram(@anaavlad) unde poți descoperi și alte cazări inedite din România și nu numai.

Ana Vlad, marketing specialist de profesie și travel enthuziast din copilărie. Cred asta pentru că am avut ocazia să călătoresc încă de mică. Pasiunea pentru călătorii am descoperit-o de la primele excursii cu familia prin România și turneele desfășurate în afara țării: o lume atât de mare și atât de multe locuri de văzut, încât nu-ți ajunge o viață întreagă să le descoperi.

Comments

Adaugă un comentariu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on