Image Alt

Blog

De ce merită să te aventurezi într-o vacanță în România

România este o țară cu un potențial turistic foarte ridicat și cu toate că există suficient de multe minusuri cu privire la infrastructura care susține activitatea turistică, există o mulțime de aspecte care recomandă o vacanță în România.

Primul argument este reprezentat de diversitatea peisajelor. Fie că preferi o vacanță la munte, fie că ești un turist care preferă nisipul fierbinte și valurile mării, fie că îți dorești să descoperi unul dintre locurile unice din Europa, și anume Delta Dunării, toate acestea îți sunt la îndemână atunci când alegi o vacanță în România.

Cetatea Devei

Un al doilea aspect ce te-ar putea convinge oricând să optezi pentru o vacanță în România se referă la pitorescul numeroaselor destinații turistice din această țară. Atunci când ajungi în multe sate din inima Transilvaniei sau ajungi să descoperi nordul Bucovinei ori Maramureșul intri parcă într-o lume cum numai în povești credeai că mai există. Simplitatea oamenilor locului, dar și ospitalitatea acestora vor completa peisajul foarte pitoresc și cu siguranță nu vei regreta că ai optat pentru a vizita astfel de locuri.

Nu doar peisajele naturale și satele românești atrag numeroși turiști. Există foarte multe centre urbane care pot fi oricând o alegere perfectă pentru a descoperi România prin prisma turistului. Capitala României, București, poate fi o adevărată aventură pentru orice turist care este dornic să descopere istoria dinainte de epoca comunistă, dar și care au fost consecințele anilor de comunism asupra unei capitale din Estul Europei.

Cabana Bucin

Orașele din Transilvania sunt printre cele mai atractive destinații din Europa conform numeroaselor reviste de specialitate. Sibiul, Brașovul, Sighișoara sau Alba Iulia sunt orașe încărcate de istorie și de legende, iar cadrul natural în care sunt amplasate oferă oricărui turist îmbinarea perfectă a urbanului cu natura.

O adevărată aventură pe care o poți trăi în România ca și turist pe durata unei vacanțe este să descoperi numeroasele atracții care sunt pline de istorie. Începând de la perioada daco-romană cu ale sale cetăți precum Sarmisegetuza Regia și cetățile din Munții Orăștiei, și ajungând până la Castelul Bran, recunoscut pentru povestea lui Dracula sau Vlad Țepeș, Castelul Corvinilor a lui Iancu de Hunedoara sau Castelul Peleș care a aparține familiei regale a României, toate acestea sunt situri istorice care te vor purta în trecutul plin de evenimente marcante ale poporului român. Acestea sunt doar câteva dintre locurile unde poți face cunoștință cu istoria României, însă în fiecare zonă istorică a țării vei putea găsi multe alte astfel de locuri pline de istorie.

Colibița

Turismul balnear și de tratament se adaugă la argumentele mai sus amintite pentru care merită să te aventurezi într-o vacanță în România. Numeroasele stațiuni balneare și multitudinea de factori balneari care pot fi utilizați pentru refacerea organismului și pentru tratarea diferitelor afecțiuni medicale pot reprezenta oricând un motiv în plus pentru care România să fie pe lista țărilor de vizitat. Indiferent dacă vorbim despre o vacanță de weekend sau dacă ne referim la o vacanță sub forma unui sejur, cu siguranță există o multitudine de aspecte pentru care să îndrăznești să te aventurezi într-o vacanță în România.

Lacul Colibița

Adaugă un comentariu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on