Urmărește-ne pe:
Image Alt

Tips & Trips

6 Sfaturi pentru un călător la început de drum

Călătoriile au farmecele lor, dar în același timp pot fi și o mare provocare pentru tine. Să călătorești nu este ușor. De ce? Simplu, deoarece necesită pregătiri înainte și după. Amintindu-mi de primele mele excursii și de cât de greu mi-a fost, vin în sprijinul tău cu 6 sfaturi pentru un călător la început de drum.

Planifică. Experimentează. Împărtășește. Acestea sunt premizele după care mă ghidez în fiecare activitate a vieții mele. Cu toate acestea, cea mai mare aplicabilitate o au în călătorii.

Prima mea călătorie a implicat stres, emoții mixte și profunde. Este ceva normal. Dar există mereu „prima dată” în orice. Orice lucru nou vine cu provocări noi. Prin intermediul acestui articol voi încerca să te ajut să treci prin acele provocări mai ușor.

SFATURI PENTRU CĂLĂTORII LA ÎNCEPUT DE DRUM

Mausoleul Eroilor de la Mărășești
1. Pornește cu dreptul. Nu-ți fie frică!

Primul sfat pe care pot să-l ofer unui aventurier la început de drum este să nu se teamă. Ești pe cale să cucerești lumea. Saltul în lumea necunoscutului este înfricoșător, dar nu ești prima persoană care se aventurează într-o călătorie.

Nu-ți fie frică să încerci lucruri noi. Bucură-te de binecuvântarea naturii. Mulți dintre noi se tem să încerce lucruri noi. Dar mai bine să încerci acum, decât niciodată.

Mergi într-o aventură? Încearcă lucruri pe care nu le-ai făcut niciodată. Încearcă noi mâncăruri, sporturi și experiențe! Nu o să-ți pară rău.

2. Cu rușinea mori de foame. Îndrăznește!

O parte dintre oamenii care călătoresc sunt introvertiți și o parte dintre ei sunt extrovertiți. Să fii sociabil este o trăsătură foarte importantă în viață. Nu trebuie să fii timid, iar dacă nu te descurci într-una din călătorii, solicită ajutorul. Nu este nici o rușine în asta. Fiind o persoană prietenoasă ai șanse mari să cunoști oameni noi, interesanți și să ai parte de o experiență și mai plăcută pe parcursul sejurului tău.

Detalii plajă Constanța
3. Bagajele pot fi o provocare. Împachetează doar ce ai nevoie.

În momentul în care împachetezi pune în bagaj doar ce ai nevoie. De multe ori ne entuziasmăm prea tare și tindem să luăm cu noi în călătorii cât de multe lucruri putem. Dar lucrurile nu funcționează chiar așa. Folosește un ghid de împachetare pentru a economisi timp și a fi eficient.

Gândește-te la activitățile pe care le vei avea în următoarea călătorie și împachetează doar ce este necesar. Evită cu orice preț trollerele mari. Achiziționează un troller mic sau, cum prefer eu un rucsac de călătorii echipat și utilat cu ce am nevoie.

4. Tehnologia poate ușura călătoriile. Pregătește-ți telefonul!

Înainte să pleci la drum, asigură-te că ți-ai luat încărcătorul, ai baterie la telefon, memorie disponibilă pentru fotografii și filmat, și mai mult decât atât o baterie externă ca și backup. Telefonul te poate ajuta să te orientezi cu ajutorul aplicațiilor precum Google Maps sau Waze, poți căuta informații despre locația pe care o vizitezi, restaurante în care să mănânci sau hoteluri în care să dormi. Să nu mai menționăm despre faptul că în zilele noastre story-urile de pe Instagram din concedii, fotografiile postate pe Facebook, dar și video-urile de pe Tik Tok sunt obligatorii.

Umbreluțe Multicolore în Timișoara
5. Planifică și calculează. Bugetează-ți călătoriile!

Una dintre cele mai comune probleme în călătorii sunt banii. Înainte să te aventurezi în necunoscut, planifică activitățile pe care urmează să le faci. Încearcă să bugetezi și să-ți calculezi cheltuielile zilnice. Cu toate acestea, nu te baza 100% pe calculele de acasă și încearcă să ai tot timpul la tine bani în plus. Ca și backup, ia cu tine cardul de credit.

Indiferent de cât de bine planifici de acasă, oricând poate să intervină probleme sau schimbări de itinerariu. Sau poate pe parcursul călătoriei, îți dorești să cumperi un obiecte pe care nu ai planificat să-l cumperi. Bugetează-ți călătoriile. Ia bani în plus la tine. Cheltuie inteligent și bucură-te de călătorie!

Relaxare pe lacul Colibița
6. Relaxează-te. Bucură-te de călătorie și experimentează!

Îndeplinește-ți visul pe deplin, experimentează lucruri pe care nu le-ai mai experimentat până acum. Încearcă delicatelsele țărilor pe care le vizitezi, învață despre cultura acestora, consumă băuturi locale. Evită să îți petreci excursiile la hotel, ieși afară și bucură-te de experiențe desăvârșite.

Nu în ultimul rând invit aventurierii aflați la început de drum să se relaxeze. Unii oameni sunt extrem de stresați din cauza planificării călătoriilor. Planifică excursii simple și nu-ți face prea multe griji. Notează o listă de activități și ia-le pe rând pentru a le îndeplini. Bucură-te de fiecare minut petrecut în călătorie, nu lăsa pe nimeni și nimic să-ți perturbe liniștea.

Ce mai aștepți? Aventurează-te într-o călătorie începând de astăzi!

Adaugă un comentariu

faraway
Follow us on
WordPress Cookie Notice de la Real Cookie Banner