Image Alt

Blog

Panoramic Cabin – priveliște panoramică în Harghita

După mulți ani am ales să îmi petrec weekendul cu familia la o cabană și am ales cabana Panoramic din Stânceni. Dacă toată iarna m-am plâns că la Cluj nu este zăpadă, în weekendul acela mi-a fost dată din plin. Drumul din Reghin până în Stânceni a fost plin de zăpada, necurățat și a nins încontinuu, dar vorba aia: Cere și ți se va da.

Lăsând asta la o parte, cabana Panoramic e la 10 km de Toplița și a fost deconectarea perfectă de la tot ce înseamnă viață urbană. Liniște totală, view mișto și o atmosferă superbă. Ce apreciez cel mai mult la cabane este view-ul pe care ți-l oferă. Ambele dormitoare au geamuri mari, iar living-ul are fațada din sticlă astfel încăt să te poți bucura de priveliște fie din pat, fie de pe canapea în timp ce îți savurezi cafeaua sau micul dejun.

Am avut norocul să prindem zile cu ninsoare, dar și cu soare și să putem profita de tot ce îți oferă zona. Pârtia de ski de la Toplița e la 10 km de cabană și tot în zonă găsești și cea mai lungă pista de bob din România. Cabana este pet friendly și m-am bucurat că am putut fi familia completa și să o luam cu noi și pe cățelușa noastră.

Pentru cei care preferă să nu gătească, exista un restaurant aproape de unde se poate comanda mâncare, iar meniul îl găsești în cabană. Un mare plus pe care îl are cabana este ciubărul. De câțiva ani încoace, toată lumea caută locații care să aibă ciubăr și sincer pe timp de iarnă chiar e relaxant să poți sta afara la -10 grade și sa te bucuri de un pahar de vin și poveștile lungi.

Compartimentare și Dotări

  • 2 dormitoare, una dintre ele având baie proprie
  • 2 băi
  • living open space cu bucătăria: living-ul are 2 canapele extensibile, iar bucătăria este dotată cu tot ce ai nevoie
  • ciubăr
  • foișor
  • grătar
  • zona de relaxare cu hamac
  • varietate de cărți pentru pasionații de lectură
  • jocuri

Cum am ajuns acolo?

Din Cluj-Napoca sunt 160 km, iar drumul până la cabana e asfaltat aproape integral . Din localitatea Stânceni se face stânga înainte de primărie și continui să mergi pe drumul principal, iar după aproximativ 100 m faci dreapta pe un pod. De aici drumul pe timp de iarnă îți poate da puțină bătaie de cap dacă cauciucurile nu sunt cele mai bune sau mașina nu e 4×4 din cauză că e o pantă destul de abruptă. Dar de aici până la cabană mai sunt aprox 400 m.

V-am mai zis asta, dar de fiecare dată îmi confirm acest lucru: contează foarte mult pentru mine felul de a fi a gazdele. Daca sunt primitoare sau pur și simplu nu îi interesează cine le trece pragul. Au fost foarte receptivi și ne-au ajutat și cu încălzirea ciubărului și câteva propuneri cu ce putem face în zonă. Am apreciat implicarea lor și le mulțumesc pentru asta. Dacă tot sunt la subiectul ăsta trebuie să menționez și faptul că localnicii de lângă cabană sunt oameni de nota 10. Fiind zăpada mare, beznă și mai și ningea destul de tare, am rămas împotmolită în zăpadă, însă localnicii nu au întârziat să apară cu o mână de ajutor. Într-o lume în care oameni sunt parcă tot mai răi și cu greu vor să te ajute din propria inițiativă, am rămas plăcut impresionată că mai sunt oameni de genul. E frumos să fii turist în propria țară.

Ce activități poți face în zonă?

Pârtia de ski Toplița – la doar 10 km de cabană te poți destide pe pârtia de ski de la Toplița

Pista de bob de la Toplița – Iubitorii de adrenalină trebuie neapărat să încerce cea mai lungă pistă de bob din România

Cascada cu apă termală din Toplița – Cei care îndrăgesc natura tebuie să viziteze și această cascada. Este într-adevăr spectaculoasă

Mai multe detalii despre această cazare poți găsi pe pagina lor de Facebook Panoramic Cabin, iar despre prețuri și disponibilitate găsiți pe airbnb sau booking.

Ești în căutarea unor locuri și activități noi? Te aștept pe pagina mea de instagram(@anaavlad) unde poți descoperi și alte cazări inedite din România și nu numai.

Ana Vlad, marketing specialist de profesie și travel enthuziast din copilărie. Cred asta pentru că am avut ocazia să călătoresc încă de mică. Pasiunea pentru călătorii am descoperit-o de la primele excursii cu familia prin România și turneele desfășurate în afara țării: o lume atât de mare și atât de multe locuri de văzut, încât nu-ți ajunge o viață întreagă să le descoperi.

Adaugă un comentariu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on