Image Alt

Blog

Hotel Bohemia – Locul în care m-aș caza de fiecare dată când ajung în Bacău

Odată cu încălzirea vremii și cheful de mă plimba cât mai mult prin țară a crescut, astfel că, weekendul trecut am vrut sa descopăr orașul Bacău.

Distanța relativ mică din Suceava de 140 km, frumusețile orașului și ale împrejurimilor, dar și faptul că am găsit o cazare excelentă la un preț bun, mi-au îndreptat pașii aici.

Ce atracții turistice mi-au atras atenția în Bacău?

Casa Memorială George Bacovia – Fiind poetul meu de suflet, o vizită în Bacău nu putea să aibă loc fără a vizita acest obiectiv legendar, unde, chiar la una dintre ferestrele casei, Bacovia a scris una dintre cele mai renumite poezii ale sale și anume „Note de primăvară”.

Castelul Roșu din Hemeiuș – Aflat cam la 11 km de Bacău, acest loc este renumit pentru parcul din apropiere plin de trandafiri ce înconjoară castelul cunoscut ca Dumbrava Minunată a Lizucăi și a lui Patrocle din nuvela lui Sadoveanu.

Mănăstirea Cașin din Bacău – Cum orice plimbare prin țară implică și vizitarea unui nou locaș de cult pentru suflet, m-am oprit și la această mănăstire care dă impresia unei cetăți fortificate.

Salina Târgu Ocna – Am ales această locație pentru relaxare, mișcare dar și pentru o cură de aerosoli, recomandați pentru afecțiunile respiratorii și întărirea imunității.

Vivariul Bacău – Pentru copilul din mine, acest muzeu ce cuprinde o colecție impresionantă de pești, păsări, reptile, este un loc nemaipomenit ce mi-a bucurat sufletul.

Unde m-am cazat în Bacău?

Am ales pentru cazare Bacău Hotel Bohemia, un hotel de 3*, accesibil ca preț dar foarte bine cotat în recenziile de pe site-urile de profil. Rezervarea am făcut-o direct prin telefon, iar o noapte de cazare pentru o cameră dublă standard aleasă a costat 235 lei, iar în acest preț a intrat și un mic dejun bogat și gustos.

Cei singuri pot alege și camere single tot la același preț.

Hotelul se află în zona gării, dar datorită tâmplăriei de calitate, era destul de liniște. Camera elegantă, boemă, avea un pat foarte confortabil cu lenjerie impecabilă, mobilier din lemn masiv și mochetă pe jos.

Serviciile puse la dispoziție în mod gratuit clienților:
  • Parcare în curtea hotelului, supravegheată video în permanență;
  • Conexiune bună internet Wi-Fi, gratuită în tot hotelul;
  • Păstrarea bagajelor;
  • Comenzi taxi;
  • Trezirea oaspeţilor la ora cerută;
  • Furnizarea de informaţii privind mijloacele de transport, spectacole, starea vremii;
  • Acordarea de medicamente și materiale sanitare în cadrul primului ajutor în caz de accidente;
  • Predarea și expedierea corespondenţei;
  • Asigurarea umbrelelor în caz de ploaie.
Unde am mâncat în Bacău?

Unul dintre marile avantaje ale hotelului este că dispune de propriul restaurant de clasă mondială, Restaurant Savarin. Aici, am servit cina și am ales ca fel principal un mușchi de porc cu sos de hribi acompaniat de o porție de legume pe plită, iar la desert nu am putut să nu încerc celebra „Savarină” cu sos de fructe și cremă de fistic, o rețetă cu totul aparte care doar aici poate fi gustată.

Totul a fost delicios, servirea excepțională, personalul foarte amabil, iar ambianța fantastică cu note de jazz. Restaurant Savarin e un loc în care aș reveni cu drag de nenumărate ori pentru tot ceea ce oferă.

Weekend-ul petrecut în Bacău a fost interesant și relaxant. Vă invit și pe voi să petreceți aici câteva zile.

Adaugă un comentariu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on