Top 5 conace și hanuri din Bran, aproape de Castelul Bran
Localitatea Bran se situează geografic aproximativ în centrul României, la confluența dintre Carpații Orientali, Carpații Meridionali și Depresiunea Transilvaniei. Cunoscut din antichitate ca loc de trecere peste culmile Carpaților, de aici pornește pe direcție sudică culoarul intramontan Bran-Rucăr, unitate morfologică din care fac parte Defileul Branului și Pasul Bran.
Considerat locul de origine al turismului rural românesc, istoria și legendele acestui ținut mirific, cuprins între munții Bucegi și Piatra Craiului păstrează ca sfântă și nobilă amprenta Reginei Maria, în amintirea și sufletul oamenilor.
Vezi mai jos top 5 conace și hanuri din Bran, ce amintesc de inegalabila moștenire lăsată de prezența familiei regale pe colinele și văile acestui pitoresc grup de sate românești.
Hanul Bran, prima unitate de cazare acreditată din Bran
Hanul Bran este amplasat foarte aproape de Castelul Bran, la aproximativ 200 sute de metri, pe Strada General Traian Moșoiu, nr. 4, în cea mai importanta zonă comercială și turistică a zonei. Dispune de lounge bar, restaurant, sală de evenimente și hotel clasificat 3 stele, cu 41 de camere duble și 4 apartamente family.
Foto https://www.facebook.com/HanulBran
Hanul Bran este prima unitate de cazare acreditată din Bran. Acest local, cu o istorie și o poveste vechi de zeci de ani, găzduiește oaspeți încă din anul 1962, când făcea parte din Cooperația Centrocoop, alături de alte hanuri cu tradiție.
Cu ajutorul celebrului arhitect italian, Pompiliu Angelo, hotelul a fost modernizat în urmă cu câțiva ani. Fațada a fost reconstruită și au fost adăugate noi elemente, păstrându-se stilul arhitectural al regiunii, cu mult lemn, cu bârne, turnuri și arcade. Hanul Bran este în top 5 conace și hanuri din Bran prin istoria sa, prin locația centrală, prin aspect și prin facilitățile oferite turiștilor.
Conacul Torzburg, viața plină de momente unice
Castelul Bran, în germană Die Törzburg, dar și Brașovul și locurile din împrejurimi reprezintă zona în jurul căreia a gravitat copilăria gazdei, plină de bucurii, joacă și libertate, în aer curat, de munte. Au urmat studii de specialitate de excelență în domeniul turismului și ospitalității în Marea Britanie și Elveția.
Călătoria profesională a continuat în hoteluri internaţionale de cinci stele în China, Turcia sau pe vapoare de lux. În anul 2017, s-a întâmplat întoarcerea acasă și întruparea unui vis, de a crea un loc unic în Bran și de a oferi experiența completă oaspeților ce-i trec pragul. Conacul Törzburg a apărut cărămidă cu cărămidă, cu multă muncă, pasiune și plăcere.
Foto FarAway.ro
Din aproape orice cameră a micului hotel de 4 stele se vede Castelul Bran, acesta fiind situat la câțiva pași, dincolo de parcul localității Bran, aflat fix în față. În parc, se află și monumentul dedicat marelui lingvist și om de știință român Sextil Pușcariu. Strada de lângă parc, cea pe care se află și conacul, îi poartă și ea numele.
Locația, restaurantul și barul cu preparate autohtone și internaționale, terasele pe timp de vară, calitatea serviciilor, atenția la detalii și întreaga ambianță a conacului interbelic Torzburg l-au făcut foarte apreciat de către turiștii străini dar și români. Nota 9,9 si calificativul Excepțional, pe cel mai accesat site de Booking, stau mărturie în acest sens.
Conacul Törzburg este cu siguranță unul dintre cele mai importante și mai frumoase conace și hanuri din Bran, dacă nu chiar primul.
Casa din Bran, mai bine decât acasă
Casa din Bran este un Complex Turistic compus din 2 locații de cazare în centrul localității Bran, INN Center și INN Cuisine, aceasta din urmă cu restaurant, dar și o a treia clădire, INN Nature, la 2 km distanță, în satul Sohodol.
Foto FarAway.ro
Casa din Bran este mai mult decât un han, este acolo unde istoria, tradiția și dragostea pentru natura cu miros de pin se amestecă într-un mod remarcabil. Din camerele de 4 stele, oaspeții își pot clăti ochii cu priveliști minunate către munte, sau către Castelul Bran.
Fiecare cameră are o personalitate diferită, exprimată prin elemente inspirate din decorul montan și din epoca din care își are influențele stilistice. Sunt nelipsite bârnele și traversele din lemn maro închis, sau ferestrele în forme variate. De menționat camerele tematice de la mansarda corpului Inn Center, Camera Vârcolacului și Camera Dracula.
Amenajată cu mult roșu, culoarea sângelui, cu piatră și mult lemn, dar și simboluri fantastice, camera celebrului conte legendar reproduce atmosfera misterioasă și intrigantă a romanului lui Bram Stoker și induce originalitate și un vibe special, de poveste cu vampiri.
Foto FarAway.ro
Casa din Bran își merită prezența în top conace și hanuri din Bran prin decorul deosebit, arhitectura specifică, locația foarte apropiata de castel, dar și prin serviciile de cazare și masă oferite.
Micul Castel din cadrul Club Vila Bran
Micul Castel se află pe strada principală General Traian Moșoiu, la aproximativ 1 km de complexul celebru din care face parte, Club Vila Bran, și la 300 m de Castelul Bran.
Club Vila Bran deține 13 vile, pentru cazare și numeroase atracții pentru copii, cum sunt Căsuța Scufiței Roșii și a lui Bambi, 1 restaurant cu specific tradițonal românesc, 1 bibliotecă, parc istoric cu statuile unor figuri remarcabile din istoria României. Toate sunt amplasate pe fundalul unui domeniu cu decor natural impresionant, unde unde se poate admira întreaga stațiune de sus, de pe deal.
Micul Castel are și el gradina sa, de o frumusețe ireală, plină de verdeață, pace, în ciuda localizării din mijlocul aglomerației Branului, în top conace și hanuri din Bran.
Foto FarAway.ro
Micul Castel Vila Bran este o vilă tip conac, cu 2 camere și 2 apartamente, invocând atmosfera regală și intimă a vremurilor nobile ale secolului trecut. Clădirea a fost reconstruită și adusă la forma ei originală, cu influențe specifice epocii.
Mobilierul de interior este predominant din lemn masiv. Fațada este din piatră, decorațiunile exterioare sunt din lemn de culoare închisă maro-negru, iar micile turnuri, balcoanele elegante, coloanele și ferestrele sunt superbe, obținându-se un tot unitar magnific, din punct de vedere arhitectural.
Brandeberg Pension& Restaurant, o mică parte de Tirol în Bran
Finalizat în anul 2013, Brandeberg este rodul mai multor ani de căutari și inspirație din superba zonă a Tirolului. Proprietarii au adus o mică parte din arhitectura austriacă, pe care au armonizat-o în peisajul mioritic al Branului.
Foto FarAway.ro
Aflat mai departe de Castelul Bran, în satul Șimon, Pensiunea Brandeberg oferă oaspeților camere duble spațioase și cu lumină naturală, 1 suită junior și 1 suită cu 2 dormitoare. Încă de la intrarea în recepţia pensiunii, te intâmpină mobilierul rustic pictat manual în stilul anilor 1700 din zona Tirolului.
Restaurantul foarte apreciat și cunoscut respectă arhitectura locului, cu mult lemn și alte influențe cromatice din Alpi. Culinar se propune un mix de bunătățuri tradiționale ca pastrama de berbecuț, lactate, brânzeturi, zacusca cu celebrele schnitzel tirolez sau ștrudelul de mere.
Aflată intr-o zonă liniștită a Branului, limitată de o pădure cu peisaje feerice indiferent de anotimp, Brandeberg are o parcare imensă și numeroase locuri de joacă în aer liber, pentru copii.
Foto FarAway.ro
Întâmpinând turiștii cu un nivel de ospitalitate ridicat și cu servicii de calitate deosebite, pensiunea cu specific tirolez Brandeberg se află în top conace și hanuri din Bran, chiar dacă se situează puțin mai departe de castel.
Castelul Bran și Regina Maria
Castelul Bran este unul dintre cele mai importante obiective turistice din țara noastră. Acesta atrage ca un magnet mii de turiști străini, dar și români, datorită celebrei legende a Contelui Dracula din romanul lui Bram Stoker.
Regina Maria își exprima entuziasmul și bucuria de a veni aici într-o scrisoare a anului 1920: „Castelul Bran este un splendid Chateau Fort, care ne aparține acum nouă, cocoțat pe o culme abruptă, cu încăperi minunate, de forme variate, toate curate și văruite. Unele sunt boltite și au mici cotloane bizare, foarte simpatice. Există o curte interioară mică și complet închisă și creneluri prin care poți privi afară”.
Foto FarAway.ro
Castelul Bran a devenit, alături de Balcic, reşedinţa favorită a Reginei Maria, care l-a restaurat şi reamenajat pentru a fi folosit de către membrii familiei regale.
În prezent, castelul poate fi vizitat de călători în regim de muzeu, aici funcționând li un muzeul al satului brănean. Conform site-ului oficial, peste 1 milion de vizitatori din toată lumea au vizitat Castelul Bran în anul 2023.
Foto principală FarAway.ro
TB
Brandeberg – culinar este un esec … materie prima de foarte slaba calitate combinata cu o lipsa totala de inspiratie si personalitate a bucatarului (ar fi prea pretentios sa-l numesc chef). As putea comenta mai mult dar nu merita nici macar atentia.