Image Alt

Destinații

Ce să vizitezi și cât costă o vacanță în Dolomites

Îmi doream de multă vreme o vacanță în Dolomites și obligatoriu în sezonul rece. Mi se pare că o zonă de munte e mult mai spectaculoasă iarna. La fel și traseele montane, peisajele sunt geniale pe timp de iarnă și prefer de 10 ori mai mult o aventură când totul e acoperit de zăpadă decât totul verde.

Dar haideți să vă spun câte ceva despre vacanța mea acolo: m-am documentat înainte să văd ce locuri recomandă lumea, ce traseu să ne facem și sincer nu am prea găsit mare lucru pe bloguri, așa că am început să caut top cele mai frumoase locații din Dolomites pe Instagram, Facebook și mai ales Pinterest. Așa am ajuns să setez pe Google Maps 14 locații, relativ aproape unele de celelalte.

O vacanță în această zonă poate varia foarte mult ca preț, asta și în funcție de preferințele tale. Dacă dorești hoteluri de lux sau cazări mai modeste, dacă alegi să zbori cu avionul sau optezi pentru mașină și așa mai departe.

Am ales să mergem cu avionul pe ruta Cluj – Milano și am găsit zbor cu 131 lei Dus – Întors cu compania aeriană Wizz Air. Cazarea am luat-o în Grumes, am găsit un loc tare drăguț și accesibil ca preț (327 Lei/Pers pentru 3 nopți).

Orașul sau mai bine zis sătucul nu este foarte populat, găsești un supermarket și maxim 3 restaurante unde poți să mănânci, dar mi s-a părut foarte drăguță zona și am băut un vin local foarte bun.

Cu ce ne-am deplasat toată vacanța?

Din Milano până în Grumes sunt aproximativ 215 km și am preferat să închiriem o mașină din aeroportul din Bergamo pentru toată perioada vacanței. Pentru a te ajuta să-ți faci o părere despre costurile închirieri unei mașini, voi scrie aici toate detaliile.

Rezervarea a fost făcută încă din România. Fiind perioada de după Crăciun nu ne-am asumat surprize, fiind un grup organizat, să nu pierdem mult timp cu luatul deciziilor pe moment. Prefer să mă preocupe mai mult organizarea itinerariului, fiind un aspect mult mai important pentru o călătorie.

Așadar, am închiriat prin agenția SIXT o mașină pe care am luat-o din aeroport, prețul de închiriere pentru 4 zile a fost 326 Euro, plus garanția încă 300 Euro. Bineințeles, în funcție de asigurarea pe care o alegi costurile pot varia, iar garanția este înapoiată în termen de 2 zile de la predarea mașinii.

În cadrul acestei vacanțe, am alcătuit pentru tine

TOP 3 AL LOCAȚIILOR VIZITATE

1. Giau Pass

Cu siguranță locația e cap de listă! Locul acesta te lasă pur și simplu speachless. Se ajunge foarte ușor cu mașina și e o locație pe care nu ar trebui să o ratezi.

2. Lago di Braies

Deși e mult mai spectaculos vara pentru ca nu e înghețat lacul, este o locație extrem de frumoasă și pe timpul iernii.

3. Val Gardena

Toate serpentinele și telecabinele care trec pe deasupra soselei, fac ca peisajul să fie unul de vis. Nu am skiat niciodata în Italia, dar văzând toate pârtiile din zona cu siguranță voi merge.

Am reușit să vedem mai multe view point-uri propuse, însă timpul nu a fost suficient pentru tot ce ne planificasem noi. Datorită faptului că ziua este mai scurtă în această perioadă, nu am avut prea mult timp la dispoziție pentru vizite.

Cortina d Ampezze merită văzută. Noi am ajuns seara acolo, nu am stat foarte mult, deoarece am fost în trecere. Zona e superbă și cu siguranță data viitoare ne vom aloca mai mult timp să petrecem aici.

Alpi di Sius îți oferă o priveliște de vis asupra Alpilor și este un view point aflat la doar 1 km distanță, însă a fost destul de abrupt să urcăm și era și ceața foarte mare, motiv pentru care nu am putut să vedem mare lucru, așa că am renunțat și am ales să mergem într-un alt loc.

Itinerariul stabilit de acasă conținea 14 puncte propuse, dar am reușit să vedem 8 din ele. Cu siguranță data viitoare vom opta pentru o altă cazare mult mai aproape de toate punctele de interes și așa vom putea ajunge și la restul.

Având zborul chiar de dimineață, am mers de cu seară în Milano și ne-am cazat o noapte la un Airbnb (95 lei de pers/ noapte). Mașina am lăsat-o în parcarea destinată agenției SIXT în aeroport, iar cheia în locul indicat de ei pentru că la ora 5 dimineață era închis și nu aveam altă posibilitate. 2 zile mai târziu am primit și garanția înapoi fără probleme. S-au mișcat foarte repede și nu am întâmpinat probleme cu ei.

Continuând enumerarea cheltuielilor, mâncarea pe toate cele 5 zilele a costat în jur de 150 euro cu tot cu băuturi/cafele. Autostrăzile și parcarea au mai fost în jur de 30 euro/persoană pe tot sejurul.

Per total vacanța a fost una de vis. Nu a fost atât de multă zăpadă pe cât mă așteptam, decât în zonele cu o altitudine foarte mare, dar peisajele au meritat!

Ce aș schimba la următoarea vacanță în Dolomites?

Probabil aș fi mers cu mașina din România și as face opriri și în Austria, asta dacă timpul mi-ar fi permis și cazarea aș căuta-o undeva mai aproape de tot ce vreau să vizitez, așa cum spuneam și mai sus.

Dacă vreți să știți și alte detalii pe care probabil le-am omis aici, puteți lăsa un comentariu acestui articol sau mă găsiți pe pagina de instagram @anaavlad. 

Ana Vlad, marketing specialist de profesie și travel enthuziast din copilărie. Cred asta pentru că am avut ocazia să călătoresc încă de mică. Pasiunea pentru călătorii am descoperit-o de la primele excursii cu familia prin România și turneele desfășurate în afara țării: o lume atât de mare și atât de multe locuri de văzut, încât nu-ți ajunge o viață întreagă să le descoperi.

Comments

  • Avatar
    Nicolae
    04/02/2022

    Super, deja am picat pe gânduri..

    reply

Adaugă un comentariu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit sed.

Follow us on