Image Alt

Blog

Azimuth Beach&Lounge, redefinirea standardelor și depășirea limitelor în entertainmentul de pe plajele din Mamaia Nord

Pornind de la terminologia inedită folosită in domeniile geometrie, astronomie și geodezie, reprezentând una dintre coordonatele orizontale pentru determinarea poziției unui punct în raport cu o sferă, sau unghiul pe care îl face direcția de deplasare a unui obiect cu Polul Nord geografic, în navigație, Azimuth Beach este cea mai modernă, mai luxoasă și probabil cea mai atractivă plajă de pe litoralul românesc.

Amplasată pe Promenada din Năvodari, în cadrul Building Stefan Resort, Azimuth se deosebește categoric de celelalte plaje din zonă prin design-ul futurist, extravagant și exclusivist, stabilind un nou pol de distracție și definind un nou standard de bogăție și opulență în aglomerata și atât de constrastanta Mamaia Nord, alături de zona cluburilor de noapte Fratelli sau Nuba.

Plaja a fost lansată de aproximativ 2 ani și oferă peste 200 de chaiselong-uri, paturi, baldachine, un beach bar, un shisha bar, un lounge-restaurant și alte spații de relaxare. Întregul amplasament impresionează prin concept-ul de inspirație mediteraneană, cu elemente, atmosferă, vibe și look având rădăcini pe plajele de lux din Grecia, Italia sau Riviera Franceză. Se văd cu ochiul liber viziunea și intervențiile din partea unor arhitecți, designeri, peisagiști și specialiști în domeniu.

Mobilierul este modern, de calitate, s-a folosit mult lemn, pentru scaune, fotolii și paturile de plajă, detaliile, finisajele și elementele de legătură fiind din materiale textile, pânză, țesături și culori de origine maritimă, cum sunt plasele, pentru umbrelele solare, năvodul, frânghia sau nodurile, pentru susținere, flexibilitate și confort. Vegetația luxuriantă este prezentă peste tot, în spațiile și culoarele de trecere, în locurile de luat masa și chiar pe plajă, prin palmieri tropicali, înconjurați de mici insulițe de pietricele albe, de culoarea marmurei. Tavanul lounge-ului este înalt, cu traverse de lemn lăcuit nature și acoperiș din material similar trestiei și papurei. De sus, iluminatul se face prin candelabre de lemn, cu becuri neacoperite, cu look și funcționalitate scandinave.

La intrare, ne întâmpină nelipsitele girafe, printre palmieri, măslini și alte ghivece cu flori și plante exotice. Accesul la plajă se face printr-un tunel  larg de stâlpi și traverse de lemn, acoperiți de fâșii orizontale de material legate în sistem împletitură. Se pășește pe o podea de lemn de exterior ce se continuă până in apropiere de apă, terminându-se cu o poartă-portal ce duce spre mare, flancată de 2 hamace de lemn și frânghii solide, cel mai instagrammabil loc al plajei.

Rândurile sunt clasificate pe litere iar locurile sunt numerotate, distanțele dintre paturi sunt suficiente, ni se pun la dispoziție dușuri de corp și separat, de picioare, pentru înlăturarea nisipului, sau apei sărate de mare. Coșurile de gunoi sunt distribuite eficient. Băile sunt curate, deși totul este relativ, la acest capitol, depinzând de utilizatori.

Totul este curat și îngrijit,  agenții de securitate sunt atenți și vigilenți reglementând eventuale neconcordanțe. Nu sunt prosoape sau umbrele externe în fața plajei, pe porțiunea spre mare, nisipul este fin, apa Mării Negre este foarte caldă, după 2 luni caniculare, iar malul este lin și fără pietre. Personalul și chelnerii zbârnâie, cu ușoare lacune da și amețeli, la recepție, la micul pavilion de check-in, mai ales cand se formează cozi la intrare, cu ocazia gestionării mai lente a rezervărilor.

Foto https://www.facebook.com/azimuthbeach/

Care este publicul Azimuth?

Targetând un public cu venituri peste medie, mari și foarte mari, plaja își selectează încă de la intrare invitații, oameni de afaceri, cu bani, bogați, de succes, politicieni, străini și expați sau alte categorii sociale. Pe internet, sunt menționate și aceste tipologii de oameni care vin la Azimuth, având business-uri online reprobabile, clienți ai sălilor de fitness, sau cliente ale clinicilor de înfrumusețare și estetică facială, corporală și chirurgie plastică.

Brandurile de lux sunt etalate de toți participanții cu mândrie, eleganță și mult fast, Chanel, Burberry, Prada sau Armani fiind la ordinea zilei, de la accesorii, genți, papuci și ochelari, până la costumele de baie.

Strada din fața localului acceptă doar autoturisme mega-scumpe, Bentley, Lamborghini sau Ferrari, iar în parcarea privată găsim ultimele modele de Mercedes, BMW sau Porsche. Nu am văzut Tesla, aceste mașini electrice fiind mai des întâlnite în București, în zona de business Pipera, pe Nordului-Herăstrău sau Dorobanți.

Contrastul, culoarea și diversitatea culturale, economice și politice specifice țării noastre sunt evidente și exclamative, nu departe de Azimuth fiind amplasate pe faleză rulote cu porumb fiert, hamsii la caserolă sau alte tipuri de mâncare servite in regim împinge-tava.

Căt costă distracția la Azimuth?

Prețurile sunt ridicate, în conformitate cu poziționarea localului, a investițiilor făcute, a imaginii, a cerințelor, dar și a ceea ce se oferă, sau a ceea ce se dorește, o experiență extravagantă, de rang înalt, elevată și  memorabilă, la malul mării.

Chaiselong-ul costă între 150-200 lei, la mijloc de august, în functie de apropierea de mare. Dar salteaua este de calitate, moale, groasă și confortabilă, fiind completată de câte o pătură-cuvertură din bumbac fin, Made in Greece.

Un cocktail este la Beach bar între 45-50 lei, dar barmanii sunt tineri și entuziaști, realizând niște combinații deosebite, foarte cool și care dau dependență. Calitatea se pastrează și la pizza, de origine napoletană, preparată la cuptor pe lemne, cu ingrediente gustoase, prețul fiind între 70-100 lei.

Salata de fructe este între  65- 90 lei, iar platoul cu diverse fructe e în meniu la 100-160 lei, în functie de selecție și dimensiune.

In lounge-restaurant, prețurile la mâncare încep să crească, avem plating, fine-dining și meniu creat de chefi, chiar dacă uneori punerea în practică de către bucătari lasă de dorit, daca ne luăm dupa review-urile din Google. Astfel, aperitivele de sorginte asiatică, libaneză sau mexicană apar pe nota comsumatorilor între  60-90 lei, dar avem si fritto misto, cu calamari, creveți și scoici la 270 lei, sau beluga caviar la 1500 lei. Salatele sunt în meniu între 65-90 lei, iar peștele și fructele de mare variază între 130-900 lei. Pui, porc, rață, miel și vită sunt ofertate cu prețuri de la 95, respectiv 255 lei, pastele între 60- 140 lei, ultimele cu fructe de mare. Garniturile costă 30-40 lei, iar un cheese cake sau alt desert scot din buzunarele pofticioșilor 75 lei/ porție.

Foto https://www.facebook.com/azimuthbeach/

O sticlă de vin porneste de la 150 lei, cu un adaos destul de mic, doar poate urca si la 1000 lei, sau mai mult, in cazul șampaniei bine cotate și de renume.

Per total, ziua de plajă, distracție și răsfăț tinde în medie către 1000 lei de persoană, doar costul poate fi si mai redus, pentru cei cumpătați, puțini la număr, nefiind locul potrivit.

În ce constă entertainmentul extravagant la Azimuth?

Pe lângă experiența culinară, entertainment-ul este asigurat prin muzică în trend, de club, dance, disco, mix-uri si remixuri realizate de DJ-i locali dar și invitați din străinătate, de pe plajele din Mykonos, de exemplu. Unii se plâng de boxele date cam tare, sonor ce crește in decibeli odată cu lăsarea serii, dar atmosfera este incendiară și vibrantă. Ni se propun și animatoare, dansatoare profesioniste, costumate atrăgător, în culori de vară, numere de circ, pe picioroange, cabaret, pe culoarele și aleile de lemn dintre chaiselong-uri.

În lounge, seara și noaptea, totul culminează cu focuri de artificii, strălucire, distracție la superlativ și, de ce nu, un pahar mai/ prea mult din sticlele păstrate la rece în frapierele branduite.

Alternative de plaje în zonă

  • Lujo Beach, la fel de modernă si tinerească, cu bar și restaurant, scaune de ratan, cu tavane de stuf și corpuri de iluminat superbe
  • Oneiro Beach, o prelungire a resort-ului cu același nume, cu piscină, pe vremuri cu mâncare bună
  • Infinity Beach, curată, modernă, cool-chic, mobilier de lemn, puf-uri, umbrele de stuf, beach bar cu cocktail-uri bune și pizza cu maia

Foto FarAway.ro;

Foto cover https://www.facebook.com/azimuthbeach/

Adaugă un comentariu

Follow us on
WordPress Cookie Notice de la Real Cookie Banner