Image Alt

Blog

Care este cea mai populară destinație de relaxare din România

În zilele noastre, tot mai multe hoteluri, pensiuni și unități de cazare de la munte, mare, deltă sau chiar orașele aglomerate au piscine, centre spa, saună, salină și diferite alternative de relaxare, tratament, înfrumusețare și recuperare medicală. Scopul principal este să ofere publicului, clienților și oaspeților posibilități multiple de petrecere a timpului în interiorul complexului hotelier, pentru satisfacerea deplină a gusturilor unor tipologii cât mai diverse de oameni, nevoi și cerințe.

Ca o evoluție a acestei tendințe, au apărut centrele mai mari de wellness ce au înglobat toate aceste servicii și modalități de distracție, relaxare și terapie. Complexul cu ape termale și cea mai mare plajă urbană din Europa, Therme, a fost deschis în anul 2016, în Balotești, langă București, cu intrare directă din DN1, la doar 20-30 minute distanță de mers cu mașina de centru, în functie de perioada zilei și trafic și doar 5 minute de Aeroportul Internațional Otopeni.

Acest fapt a dus în ultimii ani la o afluență impresionantă de turiști străini veniți din Grecia, Italia, Spania, Israel etc. Aceștia se relaxează la Therme după sau inainte de a vizita Centrul Vechi al Bucureștiului, Casa Poporului, Calea Victoriei sau Castelul Peleș, Castelul Bran, Brașov, Sighișoara și Sibiu, complexul devenind un must-see pe lista tuturor.

Complexul Therme este construit greenfield, pe un spațiu imens, având 29,000 metri patrați, decorat modern, cu palmieri și vegetație luxuriantă, 1600 de palmieri și alte varietăți de plante exotice.

Când, cum, ce poți face la Therme?

Accesul la Therme se face rapid în baza biletului cumpărat online, sau de la intrare. Aici, primești o brățară cu tehnologie RFID (Radio-Frequency-Identification) pe care o folosești atât la turnicheții de acces, cat și pentru orice operațiune de cumpărare din complex. Deci nu e nevoie de portofel sau aplicații de mobile payment, fiecare comandă este înregistrată de brățară, urmând ca plata să se facă la plecare, la punctele de check-out. Băutura, mâncarea se comandă in mod similar de la bar sau aparatele de self ordering.

Therme este structurat pe 3 zone majore de relaxare, Galaxy, the Palm și Elysium oferind atracții spectaculoase de relaxare și entertainment pentru toate vârstele, gusturile și buzunarele: 9 piscine cu ape termale, atât în interior, cât și în exterior, 1600 m de tobogane acvatice, locuri de joacă pentru copii, diferite tipuri de saune, 6 uscate și 4 umede, dușuri terapeutice, parcuri botanice, cu poteci special amenajate pentru plimbare, pe lângă lacul cu nuferi, bibliotecă de sare, paturi cu infra-roșii, 3 restaurante cu specificuri diferite, 3 pool bar-uri, plaje, lounge-uri și terase.

În timpul verii, cea mai căutată și apreciată este zona Sands of Therme din cadrul The Palm. Aici ne putem bucura de chaise-long-uri, puf-uri, umbrele pe nisip sau iarbă, baldachine, pool cu dușuri, jacuzzi, aquamasaj, înconjurate de palmieri și multă verdeață, beach bar, gin bar, gelato bar și altele.

Distracția este la loc de cinste, cu muzica, DJ-I, party-uri de seară, dans și aqua gym, chiar în apă. De recomandat ca în zilele de weekend sa ajungeți mai devreme, până în orele 11 dimineata, pentru a mai găsi locuri disponibile la plajă, altfel prosoapele vor marca gradul total de ocupare în asprul și clasicul stil românesc.

De neratat, savuratul cocktailurilor în piscină vara, pe scaunele cu un picior de piatră din apă, din fața barului sau de la mesele acvatice. Iarna, aceeași activitate se face la piscina mare din interior, cu acces spre exterior, unde poți admira stelele noaptea, din apa termală incalzită.

Cat costă intrarea și consumația la Therme București

Prețul de acces pentru 3 ore în zona Galaxy este de 63 lei, luni-joi și 73 lei/ adult, vineri-duminică. Copiii îmtre 3-14 ani plătesc 45 respectiv 55 lei.

1 zi întreagă de Galaxy este de 119 lei, luni-joi și 129 lei/ adult, vineri-duminică, iar copiii între 3-14 ani plătesc 101 respectiv 111 lei.

La The Palm, 3 ore costă 87 lei, luni-joi și 102 lei/ adult, vineri-duminică. Copii mici nu au voie, dar intră elevii peste 14 ani și studenții pentru 77 lei, L-J, respective 92 lei, în weekend.

Zona Elysium are următoarele tarife pentru 3 ore 117 lei. L-J și 137 lei/ adult V-D. Toată ziua costă 173 lei, L-J și 193 lei/ adult, V-D.

 


La restaurant, un fel principal are prețuri decente, de capitală, variind între 35 – 80 lei/ porția cu garnitură, carne și salată. De notat că mâncarea este bună, poate puțin fără sare. Apa minerală sau plată costă 11 lei/ 0.5 l, iar sucul 12-15 lei/ 0.5 l.

La bar, in apă sau terestru, 1 bere este 16 lei, un cocktail non alcoholic este 26 lei, iar cel cu alcool 39 lei. Și în acest caz, băuturile sunt bune, cu gust și zahăr brun suficient, spre deosebire de unele cluburi din centru, unde Aperol-ul este mai mult galben decat orange.

Programul Therme Bucharest este: deschis 365 zile pe an, cu excepția programului special cu ocazia sărbătorilor legale. Luni – joi 10:00-23:00, vineri-sâmbătă 09:00 – 24:00; duminica 09:00 – 23:00

Foto: Facebook/ Lagoon Park Bucharest

Alte opțiuni de plajă sau piscină în București

  • Water Park Otopeni, pe Calea Bucureștilor, cu distracție, adrenalină și aventuri acvtice mai mult pentru familii cu copii
  • Stejarii Cuntry Club, în Băneasa, cu facilități de lux multiple de sport și agrement.
  • Lagoon Park București, lansat anul acesta, în 2024, în cartierul Dămăroaia, cu o piscină imensă, plajă cu nisip și 1100 chaise-long-uri ș.a.
  • Pescariu Sports&Spa, în Floreasca, cu teren de tenis, piscine și diverse activități de wellness.
  • Daimon Club, în cartierul Tineretului, ce oferă club de tenis, fitness, piscină exterioară, sală de evenimente, trattoria etc.

Sursa foto & info: therme.ro; Facebook.com/thermebucuresti, exc foto IV: faraway.ro

Adaugă un comentariu

Follow us on
WordPress Cookie Notice de la Real Cookie Banner