Teatrul Ion Creangă marchează Ziua de 1 Iunie cu reprezentații pentru copiii de toate vârstele
Teatrul Ion Creangă marchează Ziua de 1 Iunie prin reprezentații adresate tuturor vârstelor copilăriei, în București, Măgurele și Mihăilești.
Fie că e vorba de spectacolele care au loc la Sala Mare din Str. Piața Amzei nr. 13 (București) sau de cele din afara Bucureștiului (Măgurele și Mihăilești), fiecare dintre reprezentațiile TIC din 1 Iunie vorbește despre copilărie și despre tot ce presupune această perioadă a vieții: gingășie, curiozitate, aventură, imaginație, veselie.
Teatru pentru toți copiii
La Sala Mare, micii spectatori se vor bucura, de Ziua lor, de „Ursul păcălit de vulpe” (ora 11:00), o adaptare originală după textul lui Ion Creangă, și de „Peter Pan” (ora 18:00), o dramatizare absolut fermecătoare, cu imagini rupte din basme și întâmplări pline de neprevăzut.
„Turtița năzdrăvană” la Măgurele
Cum unul dintre rolurilor poveștilor este să fie duse cât mai departe, pentru a fi auzite și văzute de cât mai mulți copii, de 1 Iunie, Teatrul Ion Creangă este prezent și în afara Capitalei, în Măgurele și în Mihăilești, cu două titluri esențiale din repertoriu. „Turtița năzdrăvană” se va juca la Măgurele, de la ora 10:00 (la Centrul Cultural din Str. Alunișului nr. 169), iar „Fata babei și fata moșului”, la Mihăilești, de la ora 11:00 (la Căminul Cultural din Str. Culturii nr. 1).
„Fata babei și fata moșului” la Festivalul Copilăriei Mihăilești
„Fata babei și fata moșului” deschide, totodată, și prima ediție a Festivalului Copilăriei Mihăilești, eveniment care va fi amfitrionat de Ani Crețu, actriță și director artistic al Teatrului Ion Creangă. Spectacolul face parte din categoria #TICPITIC, fiind adaptat, prin jocul actoricesc și mijloacele de expresie, intervalului de ani căruia îi este adresat.
Copiii vor fi ochi și urechi la întâmplările de pe scenă, vor râde, vor pune întrebări și vor primi răspunsuri. Vor atenționa personajele când se află în pericol, se vor bucura după ce vor depăși obstacolele și, nu în ultimul rând, vor aplauda. Deși „Fata babei și fata moșului” a fost scrisă acum aproape 150 de ani, povestea rămâne la fel de actuală și azi. Viziunea echipei de creație, interpretarea actorilor, umorul, muzica și dansul o pun în valoare într-un mod original și plin de imaginație.
„Harap Alb”, cel mai nou spectacol al Teatrului Ion Creangă
Original și plin de imaginație este și cel mai nou spectacol intrat în repertoriul TIC. „Harap Alb”, regizat de Dan Tudor, a avut premiera de curând, pe 4 mai, Ziua în care Teatrul Ion Creangă a celebrat 60 de ani de la înființare. Noua dramatizare aduce în atenția micilor și marilor spectatori unul dintre cele mai frumoase și mai complexe basme românești. În luna mai, la Sala Mare din str. Piața Amzei nr. 13, „Harap Alb” se joacă pe 16 mai, de la ora 18:00, iar în iunie, pe 7, tot de la 18:00. Actrița Ani Crețu face parte din distribuție și are dublu rol, de Crăiasă a albinelor și de Femeie-spân.
1 Iunie de poveste
În București, Măgurele sau Mihăilești, copiii sunt așteptați, de 1 Iunie, să experimenteze, prin intermediul reprezentațiilor teatrale, emoții duioase și să își construiască amintiri pe care să le poarte în inimi o viață.
comunicat de presă